Drygt 20 000 besök på Riksdagsval.info

Nu är riksdagsvalet 2018 över och min sajt Riksdagsval.info har lite spelat ut sin roll. Det stundar förvisso spännande saker som talmansval, statsministeromröstning, regeringsbildning och statsbudget. Men det kan inte svenska folket påverka. Vi har gjort vårt val.

Hur blev det då med sajten Riksdagsval.info? Jo, som bäst var den uppe och nosade på plats fem på googlingen ”riksdagsval”. Som en bonus placerade sig sajten även bra på googlingen ”riksdagsval 2018”, närmare bestämt på plats fem. Där ligger den också kvar i skrivande stund. Sajten kom även etta på longtailsökningarna ”vad partierna tycker om eu” och ”vilka partier är emot invandring”.

Vad går det då att säga om användningen av sajten Riksdagsval.info? Jo, en tydlig siffra är 21 274. Det är antalet besök som webbplatsen haft. Mest trafik fick sajten på valdagen: 847 besök. Det är precis i linje med vad jag förväntade mig. Jag tror också att siffran hade varit mycket högre om sajten stigit ännu mer på Googles träfflistor.

Besökare på riksdagsval.info de senaste veckorna

En viktig sak att notera i sammanhanget är att Google inte var den viktigaste trafikkällan, utan det var Facebook:s mobilsajt. Det kom mer än dubbelt så mycket trafik därifrån som från Google.

Vad går det då att säga om folks intresse för de politiska frågorna och partierna? Av de politiska områdena var ”Invandring och integration” mest besökt. Centerpartiets sida om skatt och välfärd var den mest besökta partisidan. Den tredje mest besökta partisidan var lite otippat Sverigedemokraternas sida om miljö och klimat. Det var otippat för mig med tanke på att SD inte alls prioriterar den frågan.

Tack för denna gäng, särskilt ni som länkade till Riksdagsval.info eller delade sajten i sociala medier. Om det inte blir extra val så är det först 2022 som sajten kommer spela roll igen. På återseende.

Inlägg om: