80-talist, upplänning och familjefar som jobbar med digital kommunikation och startar olika projekt på fritiden.

Pontus Vinderos

Jag föddes som Pontus Löf den 15 augusti 1981. Jag är uppvuxen i Stockholmsförorten Upplands Väsby. Direkt efter gymnasiet jobbade jag på en nystartad webbyrå. Det var under IT-bubblans glada dagar. Jag valde att gå vidare till studier vid Uppsala universitet i bland annat journalistik.

Mitt första jobb efter examen fick jag på Socialstyrelsen som webbredaktör. Nu har jag arbetat med digital kommunikation och marknadsföring i över 13 år. Sedan 2018 återfinns jag på konsultbyrån Salgado i Uppsala där jag arbetar som Digital Marketing Specialist. För mer om min professionella bakgrund, se min profil på LinkedIn.

På fritiden har jag ägnat mig åt nätkampanjer och skrivande. Jag har drivit flera nätkampanjer mot bland annat SD och självmord. När det gäller skrivande så har jag bloggat och gett ut en roman på egen hand. I min ungdom gav jag och mina kompisar ut ett rollspelsfansin, vilket jag lärde mig mycket av.

För mig är familjen väldigt viktig och jag tillbringar gärna fritiden med min fru och mina två söner. Mitt livsmål är att skapa mening för mig själv, min familj och samhället i stort.