Om Pontus Vinderos

Pontus Vinderos

Jag heter Pontus Vinderos och bor i Uppsala. Jag föddes som Pontus Löf i Upplands Väsby 15 augusti 1981. Jag är mest känd för nätkampanjen mot Sverigedemokraterna år 2010 (Sverigedemokraterna.de). Kampanjen blev bland annat uppmärksammad av Expressen som årets blogginlägg.

Jag arbetar med sökmarknadsföring och är utbildad journalist. I över 10 år har jag jobbat med digital kommunikation. Jag har bland annat jobbat på Socialstyrelsen, Scouterna och Enköpings kommun. Sedan 2018 återfinns jag på konsultbyrån Salgado i Uppsala där jag arbetar som Digital Marketing Specialist.

På fritiden har jag ägnat mig åt nätaktivism och skrivande. Jag har drivit flera nätkampanjer mot bland annat SD och självmord. När det gäller skrivande så har jag bloggat och gett ut en roman på egen hand. I min ungdom jag och mina kompisar ut ett rollspelsfansin, vilket jag lärde mig mycket av.

Den viktigaste samhällsfrågan just nu tycker jag är klimatförändringarna. Jag försöker aktivt minska mitt klimatavtryck genom att göra bättre val när det gäller transporter, boende och mat. Jag är medlem i Partiet Vändpunkt som arbetar för en mer hållbar värld.

För mig är familjen väldigt viktig och jag ägnar gärna fritiden med min fru och mina barn. Mitt livsmål är att skapa mening för mig själv, min familj och samhället i stort.