Rapport från Bokmässan

Som förstagångsbesökare ter sig Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg som Gamla Stans turistgator på sommaren. Bokmånglare gapar från sina montrar när man kryssar fram mellan färgglada tanter och skäggiga söderkillar.

Jag var där för att marknadsföra min bok, men förstod snabbt att detta inte är en spelplan där alla har samma chans att synas. Kändisar och de stora aktörerna dominerade. Som Andres Lokko skriver var stämningen på kvällens fester likadan, något jag kan intyga från mitt besök på Elite Park Avenue Hotel.

Jag hann dock växla några ord med bekanta i olika montrar och presentera min bok i Recitos monter. Jag stakade mig vid ett tillfälle, men i övrigt är jag nöjd med mitt framträdande.

Fokus i min presentation var varför jag tror att boken behövs. Mobbning förekommer i många miljöer, men skolan är speciell då barn och unga saknar livserfarenhet, förändras biologiskt och ofta inte får det stöd de behöver från vuxenvärlden.

Du kan se hela mitt framträdande på Youtube tack vare Recito som gjorde ett bra jobb i att stödja sina författare:

Inlägg om: