Startsidan på Scouterna.se 2012
Startsidan på Scouterna.se som den såg ut 2012.

Projekt: Nya centrala webbplatser och webbplattform för lokala sajter.
Min roll: Scouternas projektledare och beställare under delar av projektet.
Byråer: Duma (strategi), Hippies by Carnaby (grafisk form och utveckling), Funka (tillgänglighetsgranskning).
Webbpubliceringssystem: WordPress Multisite.

Jag kom in som projektledare precis efter förstudie och upphandling av byråer var klart. Det jag var mest nöjd i detta projekt var att vi lyckades hålla fast vid den webbstrategi som togs fram av Duma i början av projektet innan jag kom in i bilden. Vi renodlade Scouterna.se för målgruppen föräldrar som funderar på att sätta sina barn i Scouterna. Vi försökte lyfta fram enskilda scouter som avsändare och visa upp scouting med video. Samtidigt får en inte glömma bort att organisationen har andra behov som det inte går att strunta i. Det går inte att bara plocka bort innehåll och funktionalitet som är efterfrågad och används. Lösningen blev att vi även tog fram en scoutsajt med nyheter, debatt och service kallad Scoutservice samt en webbplats för Scouternas folkhögskola. Tillsammans blev denna mix en bra grund för Scouternas webbnärvaro.

Utmärkelser för scouterna.se

Nominerad till en av Sveriges 100 bästa webbplatser i Internetworld topp 100 år 2013:

”Det är inte svårt eller dyrt att göra rätt. Det visar Scouterna, när de gjort en sajt som är rakt på sak, tydlig och med funktionalitet som egentligen alla borde använda. Karttjänster, mobilanpassning, massor av resurser och så vidare.”

Internetworld

Nominerad till en av Sveriges 100 bästa webbplatser i Internetworld topp 100 år 2014:

”Det är busenkelt att hitta närmaste scoutkår och information om vad ett medlemskap i scouterna innebär på den här sajten. Antalet funktioner är få, men ibland är enkelhet rätt väg att gå.”

Internetworld