Startsidan för socialstyrelsen.se 2009
Startsidan för socialstyrelsen.se som den såg ut 2009.

Projekt: Ny webbplats för Socialstyrelsen.
Min roll: medlem i Socialstyrelsens projektgrupp.
Byråer: inUse (strategi och interaktionsdesign), Winston (grafisk form), Precio (utveckling).
Webbpubliceringssystem: Microsoft SharePoint 2007 Publishing Portal.

Jag deltog i detta projektet som en representant för hälso- och sjukvårdsavdelningen på Socialstyrelsen. Mitt bidrag till projektet var främst att jag lyckades göra Socialstyrelsens Nationella riktlinjer tillgängliga i webbgränssnitt med sökfunktion. Socialstyrelsen har en tradition av att ge ut saker på webben som långa rapporter i PDF. Min tanke var att webbversionerna av riktlinjerna skulle göra det lättare att snabbare kunna hitta den information användarna sökte och få all information i en viss fråga presenterad tillsammans på ett pedagogiskt sätt istället för i olika PDF-filer. Efter lanseringen fick jag en ny tjänst på Socialstyrelsen som webbstrateg med ansvar för kvalitetssäkring och uppföljning av socialstyrelsen.se. Det kändes väldigt givande att följa upp den strategi som sattes upp och korrigera de saker som inte fungerade i praktiken utifrån användardata.

Utmärkelser för socialstyrelsen.se

Nominerad till en av Sveriges 100 bästa webbplatser i Internetworld topp 100 år 2009:

”Här är myndigheten som tog klivet fram precis i rätt tid. Just när frågorna om svininfluensan var som allra flest hade Socialstyrelsen byggt om sin sajt och gjort den väldigt tilltalande i form och funktion.”

Internetworld

En av Sveriges 100 bästa webbplatser i Internetworld topp 100 år 2010:

”Ingen svensk myndighet jobbar så strukturerat med förändring och utveckling av sin webb som Socialstyrelsen. Deras aktiva blogg visar upp det eviga förbättringsarbetet, i stort och smått. Redan förra året fick Socialstyrelsen en helt ny sajt. Den står sig väl i konkurrensen även 2010.”

Internetworld

Årets förbättrare i kategorin Samhällskommunikation i Web Service Award år 2011.