Gästbloggat om att förhindra självmord med sökmotoroptimering

Idag gästbloggar jag hos Nationellt IT-användarcentrum (NITA) vid Uppsala universitet under rubriken Nätkärlek. Jag uppmärksammar problemet med att en sökning på Google på ordet ”självmord” leder till en väldigt obehaglig sida. Gå in och läs mitt gästinlägg om hur du kan skänka lite nätkärlek och förhindra självmord.

För ett antal år sedan gjorde jag praktik på Uppsalatidningen. Då gjorde jag ett mittuppslag om självmord där jag bland annat intervjuade ett par vars son tagit sitt liv. Detta möte gav mig en unik insikt i hur djupt ett sår i själen kan vara. Jag hoppas därför att fler engagerar sig mot nätets självmordshetsare!

På förekommen anledning: jag jobbar just nu på Socialstyrelsen, men byter jobb om en vecka till Juristjouren. Denna kampanj gör jag som privatperson och inte på uppdrag av min före detta arbetsgivare.

Detta är mitt andra gästinlägg hos NITA. November 2010 bloggade jag om tankar kring att göra revolt mot Facebook. Inlägget handlar om turerna kring Facebooks användarvillkor och det spännande initiativet Diaspora som ett alternativ till Facebook.