Hjälp mig att informera om riksdagsvalet

Jag driver ett ideellt projekt inför riksdagsvalet. Det är en webbplats som heter Riksdagsval.info. Den ger opartisk vägledning om vad partierna i riksdagsvalet tycker i olika sakfrågor. Projektet bygger på sökmotoroptimering som metod. Mitt mål är att osäkra väljare ska hitta webbplatsen på Google och läsa på om vad partierna tycker i sakfrågor innan de bestämmer sig för vilket parti de ska rösta på i valet till Sveriges riksdag den 9 september 2018. För att kunna nå mitt mål behöver Riksdagsval.info vara lätt att hitta på Google. Just nu återfinns Riksdagsval.info på plats 9 för den som googlar efter ”riksdagsval”:

Träfflista på Google för sökningen riksdagsval

Sökningen ovan gjordes den 7 augusti 2018 på en dator i Google Chromes inkognitoläge med ordagrant förvalt.

Hjälp till genom att länka

Nu behöver jag din hjälp för att realisera målet. För att osäkra väljare ska hitta Riksdagsval.info så krävs att sajten kommer ännu högre på Googles träfflistor. Det som krävs nu är att fler länkar till Riksdagsval.info. För att Google ska ha förtroende för webbplatsen Riksdagsval.info krävs nämligen att många andra webbplatser länkar till den. Du som har en webbplats eller blogg får gärna skriva om att Riksdagsval.info finns och länka till den. Detta gör att Riksdagsval.info blir lättare att hitta för den som googlar om riksdagsvalet. Adressen du ska länka till är https://riksdagsval.info/ och du kan använda länktexter som Riksdagsval.info, riksdagsval eller riksdagsval 2018. Du får naturligtvis även dela Riksdagsval.info i sociala medier, men det kommer inte påverkar hur lätt det är att hitta webbplatsen via Google. Google tar nämligen inte hänsyn till länkar från sociala medier som exempelvis Facebook då dessa är kodade som ”nofollow”.

Varför hjälpa till?

Detta är ett demokratiprojekt som ska leda till att fler intresserar sig för vad partierna tycker i olika sakfrågor istället för skandaler, personer och trender. Syftet är också att minska okunskapen om vad olika partier står politiskt i olika frågor så att väljarna gör informerade val. Jag hoppas du delar min syn på demokrati och vill hjälpa mig att informera om riksdagsvalet genom att bidra med en länk eller två. Tack på förhand!

Inlägg om: