Tjuvkika på min kommande valsajt

Just nu håller jag på och färdigställer en ny politisk sajt. Den ska lanseras lagom till Almedalsveckan. Sajten handlar om valet till Sveriges riksdag 2018 och ska ge vägledning om vad de olika partierna tycker i olika frågor. Tanken är att skala av all politisk fernissa och personfixering. På denna sajt ska det vara enkelt att se vilka idéer partierna bygger sin politik på och vad de tycker i viktiga sakfrågor som ekonomi, skola och polisväsende.

Ur ett användbarhetsperspektiv har jag försökt anpassa webbplatsen så att den ska vara så tillgänglig som möjligt för så många som möjligt. Jag försöker använda ett begripligt språk och lyfter upp det viktigaste. Jag jobbar även med bilder, ikoner och diagram för att lätta upp texten.

Ur ett sökmarknadsföringsperspektiv är fokus på politisk sökmotoroptimering. Tanken är främst att försöka ta placeringer på sökord som ”riksdagsval” och ”val 2018”. Det är en optimistisk plan att nå högt på så kort tid tänker jag, men vi får se vad som händer. I skrivande stund rankar sajten på plats 61 på sökningen ”riksdagsval”. Men sajten är inte lanserad ännu, så antalet inlänkar är begränsat.

Låter det spännande? Kika in min nya sajt om riksdagsval före alla andra.

Inlägg om: