Sajten Sverigedemokraterna.de byter adress

Med anledning av att partiet Sverigedemokraterna hotat om rättsliga åtgärder så byter denna sajt idag webbadress och namn. Sajten kommer fortsättningsvis att heta Sverigedemokraterna har fel och finnas på adressen www.sdharfel.se. Den gamla adressen www.sverigedemokraterna.de kommer att avregistreras. Det är därför mycket viktigt att du som har länkat till denna sajt ändrar länkarna till den nya adressen.

SD:s juridiska hot

Vi som driver denna sajt har nyligen fått ett brev från partiet Sverigedemokraterna med hot om rättsliga åtgärder i tysk domstol för ett påstått varumärkesintrång när det gäller domännamnet www.sverigedemokraterna.de. Brevet skickades den 27 november 2013 och är skrivet av den tyska advokatfirman Hoffmann Eitle. I brevet kräver SD att domänen avregistreras, att vi betalar skadestånd och att vi står för deras advokatkostnader. Den advokatfirma som vi anlitat menar att det kan finnas visst fog i tysk lag för varumärkesintrånget när det gäller domännamnet, men att SD:s övriga krav är orimliga. Då vi inte har de ekonomiska musklerna att driva en rättslig tvist om domännamnet i tysk domstol kommer vi att släppa www.sverigedemokraterna.de. Däremot kommer vi att bestrida de orimliga ekonomiska kraven.

Viktigt att länka om

Har du som är antirasist tidigare länkat till www.sverigedemokraterna.de? Då är det nu mycket viktigt att du uppdaterar länkarna till den nya adressen www.sdharfel.se. Om du vill ha kvar kampanjmärket på din blogg så bör du använda den nya kodsnutten med korrekta webbadresser. Risken finns annars att du ofrivilligt länkar till partiet Sverigedemokraterna inom kort. SD kommer nämligen på sikt att kunna ta över den gamla adressen www.sverigedemokraterna.de.

Några ord till SD:s partiledning

Ni i SD-toppen kan försöka tysta era kritiker genom att stämma med hjälp av skrupelfria advokater, men ni kommer aldrig att kunna tysta kritiken mot ert parti. Så länge ni saluför en främlingsfientlig politik och gör anspråk på att styra landet, så kommer ni att stöta på patrull. Vi som säger emot er kommer att finnas på gatan när ni har möten. Vi kommer att granska er i media. Vi kommer att finnas på nätet där ni svärmar. Ni kommer aldrig att kunna tysta rösterna som avslöjar att det under er välpolerade yta gömmer sig unken rasism och hat mot människor av annan härkomst, religion eller kultur. Vi som står upp för alla människors lika värde kommer aldrig att låta oss kuvas.