Sjalvmord.com är stängd men SEO-kampanjen mot självmord rullar vidare

I natt meddelade Magnus Brahn att han stänger Svensk självmordsguide tills vidare. Bra att Magnus tar ansvar för det han publicerar på nätet och lyssnar på alla som deltagit i kampanjen mot hans självmordssajt.

Jag har aldrig varit för censur, men tycker det är viktigt att nätpublicister tar ansvar för vad de publicerar. Ibland behöver vi som i vanliga fall är passiva höja våra röster, ifrågasätta och protestera. Som mymlan skriver: tillsammans är vi starka.

Detta innebär inte att kampanjen Jag vill förhindra självmord är fullbordad. Målet är att träfflistan på Google för sökningen självmord ska ge 10 bra träffar som erbjuder hjälp till dem som mår dåligt. Därför hoppas jag att ni vill fortsätta och stödja kampanjen med en länk eller två.

De närmaste dagarna kommer att bli väldigt intressanta ur sökmotoroptimeringsperspektiv. Jag kommer att följa träfflistan nog. Just nu ser de översta träffarna ut så här:

Sökning på självmord på Google

Intressant i sammanhanget är också att kampanjsajten som jag skapade för en vecka sidan ligger på plats 29. Jag gissar att den kommer att klättra.