Bokslut kampanjer mot SD

SD har fel version från 2014

Jag har sedan 2009 jobbat med en kampanj som bemöter Sverigedemokrarterna på nätet. Först på adressen www.sverigedemokraterna.de och senaste valet på adressen www.sdharfel.se. Nu har jag bestämt mig för att avsluta kampanjen.

Kampanjen som petade SD från Google

Hösten 2009 satt jag på en afterwork med två kollegor som både heter Erik i förnamn. Jag berättade om en tokig idé jag hade: att skapa en sajt som rankade etta på sökfrasen ”sverigedemokraterna”. Bakgrunden var att det nationalistiska och smygrasistiska partiet Sverigedemokraterna satsade på att komma in i riksdagen till 2010 års riksdagval. Själv minns jag tidiga 1990-talets skinnskallar och deras vulgära rasism. Detta nya SD var någonting annat. Partiledaren försökte se ut som Göran Hägglund och partiets framtoning var mycket mer städat. Borta var flammorna, Hitler-referenserna och bomberjackorna. Därför registrerade jag domänen www.sverigedemokraterna.de anonymt (hej Christer Pettersson). Jag ville bygga en sajt för att visa väljarna vad partiet egentligen stod för.

Under 2010 jobbade jag intensivt på fritiden med sajten som hade många skepnader den första tiden. Jag fick uppmärksamhet i media och bland aktiva på nätet i den så kallade bubblan. Redan från början fick jag stor hjälp av Nikke Lindqvist som jag kontaktade anonymt för att få hjälp med sökmotoroptimering. Lagom till valet låg vi och nosade precis under SD på sökfrasen ”sverigedemokraterna”. Precis innan valet blev SD:s officiella sajt hackad och vår antisajt blev etta på Google på sökfrasen ”sverigedemokraterna”. Detta ledde bland annat till att en SvD-journalist ringde och på allvar trodde att hen kommit till partiet Sverigedemokraterna…

SD kom in i riksdagen och mitt engangemang med sajten dök. Jag försökte hitta andra att driva sajten, men det fick sådär. Inför 2014 års riksdagsval funderar jag därför på att själv göra om sajten med uppdaterade argument varför man inte skulle rösta på SD. Innan jag satt igång fick jag en otrevlig överraskning från Tyskland. Det var precis innan jul 2013 som min juristfirma hörde av sig om att de fått ett kravbrev från en tysk advokatfirma. SD hotade att dra mig inför rätta i tysk domstol om jag inte överlämnade domänen www.svergedemokraterna.de till dem. Efter att jag själv anlitat tyska advokater stod det klart att SD kunde driva det till domstol som ett immaterialrättsligt mål. Jag valde därför att släppa domänen till SD och flyttade sajten till domänen www.sdharfel.se. På den nya adressen byggde jag en ny sajt som låg strax under SD:s sajter på Google under valrörelsen 2014. Där samlade jag fakta och motargument om invandringens storlek, invandring och ekonomi, invandring och brottslighet, islam och muslimer samt familj och traditioner.

Mer om kampanjen kan du läsa i tidigare inlägg om SD har fel och tidigare inlägg om Sverigedemorkaterna.de på denna blogg.

Andra antirasister tar över

Mycket har hänt sedan 2009. Ett gäng glada antirasister har startat hyperaktiva Inte rasist, men…, Expo har dragit igång gräsrotsrörelsen Tillsammansskapet och många andra kampanjar mot SD. Min sajt sdharfel.se har lite spelat ut sin roll och jag har därför bestämt mig för att stänga ner den för att satsa mer på andra ideella engangemang i framtiden.

Men vad händer då med all länkkraft? Den går inte förlorad. Stiftelsen Expo har nyligen lanserat en digital version av SD:s vitbok som beskriver rasismen, hatet och våldet som Sverigedemokraterna vill glömma. Denna sajt visar i kronologisk ordning upp partiets mindre smickrande sidor. Expos nya sajt är en lovvärd historielektion som många behöver, inte minst de 13 procent som valde att rösta på partiet i senaste riksdagsvalet. Jag har därför pekat om sdharfel.se till Expos nya SD-sajt. Alla länkar som vi samlat ihop tillsammans går därför nu till Expos sajt mot SD. Jag hoppas att jag med denna lilla gest kan hjälpa Expos sida att lyfta på Googles träffsidor och därmed vara synlig när folk googlar Sverigedemokraterna i framtiden.

Tack för stödet!

Stort tack till alla er som stöttat mitt projekt genom åren, särskilt Nikke Lindqvist. Personligen för jag kampen vidare mot SD på andra sätt.