Grov planering för utgivningen

Arbetet med manuset går framåt. Tack vare fin respons från olika håll har jag kommit in i arbetet på ett nytt sätt och gör förändringar som förbättrar helheten. Om någon vecka kommer jag att ha ungefär 15 000 ord färdigskrivna, vilket motsvara halva boken. Resten siktar jag på att ha färdigt till första helgen i juni. Nu har jag därför börjat planera lite inför utgivningen.

Självutgivning

Jag kommer att använda förlaget Recito som står för allt det praktiska utom marknadsföring som jag står för själv. Två saker som måste bli klara innan jag kan köra igång med Recito är korrekturläsare och omslagsillustratör. Jag har några krokar ute, men ännu är inget klart.

200 exemplar och ebok

Jag tittar på att trycka upp 200 exemplar samt ge ut den i eboksformat. Tanken är inte att gå med vinst, så priset kommer att bli självkostnadspris. Om jag inte säljer alla böcker får jag stå för kostnaden själv, men den risken är jag beredd att ta. Med ett lågt pris och en aktiv marknadsföring så tror jag att de 200 böckerna blir sålda.

Augustirelease

Vad det gäller bokrelease så är det realistiskt att tro att det blir någon gång i augusti. Dels måste det finns tid att färdigställa och trycka boken, dels måste folk vara tillbaka från semestrarna. Jag planerar nämligen för en bokrelease på något trevligt ställe i Stockholm, där alla som följer detta skrivprojekt är varmt välkomna. Då kommer ni även att kunna köpa boken till ett rabatterat pris. När jag vet ställe och datum så blir det naturligtvis tillgängligt på denna blogg först.

Nu återstår bara det mest väsentliga: att skriva färdigt en bra bok…

Inlägg om: