Nio sätt att bli refuserad på

Förra året skickade jag på vinst och förlust in mitt manus som då hette ”Vedergällningen” till ett antal förlag. Jag fick nej av alla, vilket så här i efterhand inte är så konstigt. Manuset hade brister som jag nu bearbetar och passade inte för utgivning. Dessutom tror jag det är väldigt svårt att få sin bok utgiven via något av förlagen. Därför kommer jag att försöka ge ut romanen själv när tiden är mogen. Som kuriosa tänkte jag nedan dela med mig av de olika förlagens refus. Bäst svar gav X Publishing, i övrigt var det standardsvar i mångt och mycket. Mycket nöje…

Albert Bonniers förlag

Det har varit intressant att ta del av ditt manuskript, men tyvärr tackar vi nej till utgivning. Vi får in cirka 2 000 manus varje år och därför har vi endast möjlighet att ge utförligare kommentarer och synpunkter i ett fåtal fall.

Tack för att du vände dig till oss!

Bokförlaget Opal

Tack för manuset som du skickade till oss.

Vi har nu granskat ditt manus, men måste tyvärr konstatera att vi inte tror att vi kan ge ut boken med framgång.

Vi tackar för ditt vänliga erbjudande om publicering.

Brombergs Bokförlag

Vi har nu läst ditt manus Vedergällningen som du haft vänligheten att erbjuda oss för utgivning.

Tyvärr måste vi lämna ett negativt besked då vi inte tror på en utgivning av Vedergällningen på vårt förlag.

Vi får in många manus och beklagar att vi inte har någon möjlighet att mer i detalj kommentera din text och gå in på skälen till vårt beslut.

Vi tackar för att vi fick möjlighet att läsa och önskar dig lycka till på annat håll.

Forum Bokförlag

Tack för att vi fick läsa ditt manus ”Vedergällningen”.

Tyvärr har vi nu kommit fram till att tacka nej till erbjudandet om utgivning. Varje år får vi in cirka 1 000 svenska manus och utgivningsförslag till förlaget och av dem ger vi endast ut ett fåtal.
På grund av den stora mängden manus har vi sällan möjlighet att ge personliga omdömen.

Lycka till på annat håll!

Natur & Kultur

Tack för att du skickat in ditt manus Vedergällningen till Natur & Kultur.

Som du säkert vet är konkurrensen hård på bokmarknaden och vi måste därför tacka nej till utgivning. På grund av begränsade resurser kan vi tyvärr inte ge individuell kritik.

Norstedts

Vi har tittat på ditt manus och har tyvärr beslutat att inte anta det för publicering. Om du vill att Rabén & Sjögren ska läsa det får du skicka in det till dem då de är ett separat förlag med egen manushantering.

Piratförlaget

Tack för att du skickat in ditt manus till oss. Tyvärr måste vi tacka nej. Piratförlaget har en relativt liten utgivning och vill hålla listan liten även i fortsättningen. Vi är måna om att kunna ägna mycket tid och arbete åt varje enskild bok och författare. Det innebär att vi antar väldigt få nya namn och för närvarande passar inte ditt manus in i vår utgivning.

Det skickas många manus till förlaget och vi har dessvärre ingen möjlighet att kommentera innehållet närmare.

Wahlström & Widstrand

Tack för att vi har fått läsa ditt manus Vedergällningen. Tyvärr har vi nu kommit fram till att vi tackar nej till utgivning. Vårt utrymme för nya åtaganden är för närvarande begränsat, och dessvärre tycker vi inte att ditt manuskript är tillräckligt övertygande för att publiceras.

X Publishing

Stort tack för ditt bokförslag du sände oss, vi är tacksamma som fick ta del av det. Tyvärr kan vi inte anta manuset för publicering då det inte passar just vår utgivning. X Publishings huvudsakliga målgrupp är ungdomar och unga vuxna mellan 16 och 26, och vi bedömer att ditt manus riktar sig till något yngre läsare.

Jag önskar dig lycka till på ett annat förlag!

Inlägg om: